Megkezdődött a nyári táborozások időszaka

Idén nyáron több mint 10 helyszínen csaknem 300 szegény sorsú gyermek helyi táborozását segíti szervezetünk a Győri Egyházmegye területén; a táborokat Játszóbusz projektünkkel is támogatjuk, változatos és vidám elfoglaltságokat kínálva.

A Győri Egyházmegyei Karitász négy éve sikeresen pályázott Játék – Öröm – Tanulás: Játszóbusz a családokért c. projektjével (EGYH-KCP-19-1094), melynek megvalósulása azonban a koronavírus-járvány miatt csak a tavalyi évben teljesedhetett ki. A fél- vagy egész napos komplex elfoglaltság révén tartalmas, kreatív szórakozást nyújtunk a gyermekeknek, emellett játékos ismeretterjesztéssel tanítjuk őket a krisztusi segítségnyújtás fontosságára. Játszóbuszunk első állomása a szákszendi karitász-csoport által szervezett ötnapos napközis tábor volt, melynek nyitónapján az alsó tagozatos gyerekek kézműves és ügyességi állomáson, valamint mesesarok és karitász-kisokos révén fejleszthették tudásukat. Velünk érkezett és állomás-vezetést is vállalt Kovács Gábor negyedéves papnövendék, aki nyári gyakorlatát tölti győri központunkban. A délelőttöt tábori szentmise zárta, melyet Író Sándor plébános atya mutatott be, ezután közös ebéden vehettünk részt a gyerekekkel.

Az elkövetkező két hónap során a Játszóbusz ellátogat még Levélre, Mosonba, Szanyba, Sopronkövesdre, Nagybajcsra, Győr-Bácsára, Jánossomorjára, Csornára, illetve a Széchenyi István Egyetem Apáczai-karára.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász